Pijnboompitten
Waar komen de pijnboompitten van Bosscher Delicatessen vandaan?
De pijnboompitten van Bosscher Delicatessen komen uit China en Rusland. Pijnboompitten komen van bepaalde dennenbomen en groeien in een kegelvrucht die tussen de houtachtige schubben van de dennenappel groeien. De dennenappels worden geschud, waardoor de zaden vrijkomen. De zaden worden vervolgens met de hand of door een machine gepeld, waarna alleen nog de pijnboompitten overblijven.
Pijnboompitten zijn het lekkerst in:
- Vers gemaakte pesto
- Italiaanse pastagerechten
- Salades
Pijnboompitten bereiden
Pijnboompitten worden vaak kort verhit. Door pijnboompitten kort te verhitten, worden ze lekker knapperig. Dit zorgt ervoor dat pijnboompitten een lekkere bite geven aan salades. Ook helpt het kort verhitten van pijnboompitten met het versterken van de smaak. Daardoor gaan ze niet op in een lekker pastagerecht, waarin vaak veel sterke smaken samenkomen. Wil jij pijnboompitten bestellen om deze vervolgens kort te verhitten? Zorg dan dat je jouw pijnboompitten in een droge pan bakt en blijf goed op ze letten. Pijnboompitten staan erom bekend dat ze gemakkelijk aanbranden. Dit komt doordat het zo’n klein pitje is. Zet het vuur dus niet te hoog en houd jouw pijnboompitten goed in beweging.
De kwaliteit van onze pijnboompitten
Alle pitten en zaden die Bosscher Delicatessen verkoopt, zijn van geweldige kwaliteit.
Vertrouwd pijnboompitten kopen
Bosscher Delicatessen werkt al sinds 1978 om Nederland te voorzien van de lekkerste noten, zaden en pitten. Het assortiment is ondertussen flink uitgebreid met superfoods en bijvoorbeeld pijnboompitten. Dankzij deze jarenlange ervaring ben jij ervan verzekerd dat jouw pijnboompitten van de beste kwaliteit zijn en dat ze zorgzaam voor jou verpakt en verzonden zijn. Wil je nog meer dan alleen pijnboompitten bestellen, kijk dan vooral verder om te zien of er nog meer voor jou tussen ons assortiment zit. Op werkdagen voor 12:00 uur besteld is binnen 48 uur verzonden!
Een gratis recept met pijnboompitten van ons
Wil jij zelf heerlijke groene pesto maken met jouw verse pijnboompitten? Het is gemakkelijk om het zelf thuis te maken. Het is het beste als je een vijzel hebt, maar het kan eventueel ook met een keukenmachine.
Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor zo’n 100 gram groene pesto:
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram verse basilicum met steeltjes
- 50 gram parmezaanse kaas
- 25 gram pijnboompitten
- 40 milliliter extra vierge olijfolie
Pel de knoflook, verhit de pijnboompitten en rasp de parmezaanse kaas. Met een keukenmachine kun je daar nu alles bij elkaar in gooien, behalve de olijfolie. Heb je een vijzel dan begin je met het persen van de knoflook, daarna voeg je langzaam maar zeker de basilicum toe. Je hebt nu een soort groen sap waar je de pijnboompitten bij doet. Als je een smeuïge massa hebt, kun je de kaas toevoegen. De olijfolie voeg je, net als bij de keukenmachine, aan het einde in kleine beetjes toe tot je de dikte hebt die je wilt. Voeg tijdens het vijzelen van de verschillende ingrediënten steeds wat grof zout toe. Bij gebruik van de keukenmachine kan dit ook al aan het begin erbij. Nu is het proeven en naar smaak nog wat meer zout toevoegen.
Zo snel en simpel heb jij lekkere, verse groene pesto gemaakt met jouw









