Bel 0528 - 37 1003 of e-mail ons op info@janbosscher.nl, wij helpen u graag verder.
  • Gratis verzending NL vanaf 40,-
  • Vers van de markt
  • Vandaag besteld, overmorgen in huis

Hazelnoten kopen

De lekkerste hazelnoten kopen doe je bij Bosscher Noten. Je kunt onze verse noten kopen op de markt of via onze webshop. Bij ons kun je zowel bruine als witte hazelnoten kopen. Ook kun je de hazelnoten terugvinden in onze notenmixen. De noten van Bosscher Noten zijn gegarandeerd vers en van zeer goede kwaliteit.

Hazelnoten: gezond en lekker!

Hazelnoten zijn populaire noten. Ze zijn bekend om hun knapperige en licht sterke smaak. Het is niet alleen maar een lekkere snack voor tussendoor, maar ook een zeer gezonde en verantwoorde keus. De hazelnoot bevat namelijk veel vitamine B, maar is ook rijk aan mineralen en vezels. Daarnaast bevat de hazelnoot ook veel goede onverzadigde vetten. Redenen genoeg om elke avond een handje hazelnoten te eten!

Blanke en bruine hazelnoten

Wanneer je de hazelnoot kraakt, komt er een bruine vrucht tevoorschijn: de bruine hazelnoot. Deze noot zit boordevol voedingsstoffen en is wat bitter van smaak. Het bruine velletje kun je makkelijk verwijderen door de hazelnoten even kort te blancheren. Wanneer je het velletje eraf haalt, blijft de blanke hazelnoot over. Deze witte hazelnoot is wat knapperiger dan de bruine variant en iets minder bitter van smaak. Door het blancheren verliest de noot wel enige voedingswaarde, al blijven de voedingsstoffen nagenoeg gelijk.

De goede eigenschappen van hazelnoten

Waarom hazelnoten kopen bij Bosscher Noten? De voordelen op een rijtje:

  • De hazelnoot bevat veel gezonde onverzadigde vetten
  • Ze zijn rijk aan eiwitten, ijzer en vitamine E en B
  • De noten van Bosscher Noten zijn van zeer goede kwaliteit
  • Gegarandeerd verse hazelnoten

De oorsprong van de hazelnoot

Hazelnoten zijn afkomstig van de hazelaar. Om de vrucht zit een harde schil. De noot moet eerst gekraakt worden en dan komt er een bruine vrucht tevoorschijn. Dit is de bruine hazelnoot. De hazelnoot kennen we vooral van de hazelnotenpasta. Maar we vinden ze ook in andere gerechten. Je kunt ze uitstekend combineren met groentes, maar ook in een salade zijn ze erg lekker. Vaak vind je ze dan terug in gehakte of gemalen vorm. Ook hazelnootolie is verkrijgbaar in verschillende winkels.

Hazelnoten kopen bij Bosscher Noten

De lekkerste hazelnoten koop je bij Bosscher Noten. Bij ons ben je verzekerd van een zeer goede kwaliteit bruine en blanke hazelnoten. Tevens zijn onze noten lekker vers en een verantwoord tussendoortje. Bestel je hazelnoten, bruin of wit, eenvoudig online vandaag en geniet snel van een verantwoorde en lekkere snack!