Bel 0528 - 37 1003 of e-mail ons op info@janbosscher.nl, wij helpen u graag verder.
  • Gratis verzending NL vanaf 40,-
  • Vers van de markt
  • Vandaag besteld, overmorgen in huis

Cashewnoten kopen

Cashewnoten zijn de populairste noten ter wereld. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat de cashewnoot gezond en lekker is. Cashewnoten zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Het is een lekkere en verantwoorde snack tussendoor, maar ook een heerlijke toevoeging in salades of andere gerechten. Bij Bosscher Noten kun je de cashewnoot in de verschillende variaties kopen.

Cashewnoten zijn gezond!

Cashewnoten zijn een rijke bron van magnesium en fosfor. Tevens bevatten de cashewnoten ijzer. Allemaal goede eigenschappen en dat maakt cashewnoten gezond. Daarnaast bevatten de noten relatief weinig vetten. En daarbij komt ook nog dat de vetten van de cashewnoot goede vetten zijn: de onverzadigde. Naast mineralen en vetten bevat een cashewnoot ook verschillende vitaminen. Van de vitamine B1 en vitamine E zit er zelfs 35% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) per 100 gram noten in. Probeer echter niet teveel cashewnoten te eten, want de noot bevat wel veel calorieën.

Lekkere cashewnoten

Cashewnoten zijn niet alleen maar gezond en verantwoord, ze zijn ook nog eens erg lekker! De zoete smaak zorgt ervoor dat de cashewnoot erg populair is als snack. Mede hierdoor vormt het ook een goede toevoeging aan salades. De witte, kromme noot is ook vezelig en zacht van smaak. Dankzij de zetmeel die de cashewnoot rijk is, wordt deze noot vaak in Indiase gerechten gebruikt om sauzen en gerechten te binden.

Algemene informatie over de cashewnoot

De cashewnotenboom is een boom die tussen de 10 en 12 meter kan worden. Aan deze boom groeien vruchten met een harde schil. In deze vrucht van de cashewnotenboom bevindt zich een zaad, de cashewnoot. Om bij de cashewnoot de komen dient de schil opengebroken te worden en dat is geen gemakkelijke klus. Tussen de schillen bevindt zich namelijk een giftige stof die tot blaren kan leiden. Om de noot makkelijker te verwijderen, wordt hij daarom eerst in de dop gebrand. De cashewnoot blijft echter onbehandeld en puur. Deze klus is tijdrovend en de prijs van de cashewnoot ligt daarom vaak ook wat hoger dan die van andere noten.

Cashewnoten kopen bij Bosscher Noten

Onze cashewnoten zijn verkrijgbaar op de markt, maar je kunt ze ook online bestellen. Cashewnoten koop je eenvoudig op bosschernoten.nl. Onze noten zijn vers en van zeer goede kwaliteit.