Bel 0528 - 37 1003 of e-mail ons op info@janbosscher.nl, wij helpen u graag verder.
  • Gratis verzending NL vanaf 40,-
  • Vers van de markt
  • Vandaag besteld, overmorgen in huis

Pecannoten kopen

Het assortiment van notenspecialist Bosscher Noten is zeer uitgebreid. Ook pecannoten kopen doe je bij Bosscher Noten. Dat kan op de markt, maar ook online. De noten van Bosscher zijn lekker, vers en verantwoord. Onze pecannoten worden op verantwoorde wijze gekweekt. Het welzijn van mens, milieu en dier staat dan ook voorop bij de verwerking van onze noten.

Pecannoten: gezond, verantwoord én lekker!

Pecannoten zijn erg gezond. Ze staan dan ook hoog in de lijst met meest gezonde noten ter wereld. De pecannoot bestaat voor 75% uit gezonde vetten en ruim 10% uit eiwitten. Daarnaast bevat deze noot 19 vitaminen en mineralen. Niet alleen zijn pecannoten gezond, ze zijn ook nog eens erg lekker! Wat smaak kun je de pecannoot vergelijken met de walnoot. Hun rijke smaak en zoete geur is vooral te danken aan de gezonde oliën die ze bevatten. Ook lijkt de pecannoot qua uiterlijk op de walnoot. De vrucht van de pecannoot is echter wel wat groter en smaller, dan de vrucht van de walnoot. Pecannoten kun je rauw of geroosterd eten en zijn erg lekker en verantwoord als tussendoortje. Ook leent deze noot zich uitstekend voor de verwerking in allerlei gerechten, bijvoorbeeld in taart of in je muesli als ontbijt.

Pecannoten: voedingswaarde

Pecannoten zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen. De pecannoten zijn cholesterolvrij en een goede bron van essentiële vetten. Hieronder een overzicht van pecannoten en hun voedingswaarde per 100 gram:

  • Ruim 80% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (ADH) vitamine B1
  • 15% van de ADH vitamine E
  • Bijna 35% van de ADH zink
  • 20% van de ADH koper
  • Ruim 35% van de ADH fosfor
  • 43,3% van de ADH Magnesium
  • Bijna 25% van de ADH aan voedingsvezels

De oorsprong van de pecannoot

De pecannoot vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico. Daar maakte de noot deel uit van de voeding van de indianen. Zij aten het als voedzame snack, niet zo vreemd met zijn hoge dosis aan vitaminen en mineralen. De pecannoten zijn de vruchten van de pecannotenboom. De noten zijn omhuld door een glad, dun bolster waarvan ze in het land van herkomst worden ontdaan.

Pecannoten kopen bij Bosscher Noten

Bij notenspecialist Bosscher Noten, ben je verzekerd van verse pecannoten. Onze verse noten kun je kopen op de markt, maar ook online bestellen. Onze producten worden zorgvuldig geselecteerd op smaak en kwaliteit. Pecannoten kopen doe je bij Bosscher Noten! De lekkerste noten rechtstreeks van de markt bij u thuis bezorgd!