Bel 0528 - 37 1003 of e-mail ons op info@janbosscher.nl, wij helpen u graag verder.
  • Gratis verzending NL vanaf 40,-
  • Vers van de markt
  • Vandaag besteld, overmorgen in huis

Amandelen kopen

Bij Bosscher Noten kun je amandelen kopen. De bruine en witte amandelen zijn van zeer goede kwaliteit en lekker vers. Amandelen zijn gezonde noten, voedzaam en erg lekker. Je kunt ze daarom prima als verantwoord tussendoortje nemen. Je kunt onze noten kopen op de markt, maar ook online: de kwaliteit en de versheid is hetzelfde.

Amandelen: gezond en lekker!

Amandelen zitten boordevol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Ook bevatten de deze noten enkelvoudig onverzadigde vetten, eiwitten en kalium. Allemaal goede eigenschappen van de lekkere amandel. De gezonde eigenschappen van amandelen zijn bij bruine en blanke amandelen hetzelfde. De smaak van de amandel zonder vlies (witte amandel) is echter wat zachter en ook de structuur van de blanke amandel is wat zachter.

Bruine of Blanke amandelen?

Bruine amandelen bevatten dezelfde goede eigenschappen als de witte amandelen, maar wat is dan het verschil? De bruine amandel wordt kort geblancheerd om het vliesje te verwijderden en wanneer het jasje van de bruine amandel wordt uitgedaan, hou je de blanke amandel over. Deze is wat zachter van smaak en structuur, maar nog steeds rijk aan vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. De witte amandel is door zijn zachte structuur prima te gebruiken in gerechten. Denk aan de amandelschaafsel op de lekkerste taarten of aan het amandelmeel waar je lekkere cakes mee kunt bakken.

Amandelen roosteren

Amandelen lenen zich uitstekend voor het roosteren. Het roosteren van amandelen versterkt hun smaak. Ze zijn het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. Uiteraard kun je geroosterde amandelen kopen, maar je kunt amandelen ook prima zelf roosteren. Zowel bruine amandelen (met vlies) als amandelen zonder vlies kunnen geroosterd worden. Laat ze na het roosteren goed afkoelen om ze lekker sappig en knapperig te houden.

De oorsprong van de amandelen

Amandelen zijn de zaden van de amandelboom. Deze boom komt oorspronkelijk voor in het Midden-Oosten, maar groeit tegenwoordig op plekken door de hele wereld. De boom wordt maximaal 10 meter hoog en bloeit uitbundig. De zaden van de amandelboom zijn de amandelen, die zowel in schil als gepeld verkocht worden.

Amandelen kopen bij Bosscher Noten

Amandelen kopen doe je bij Bosscher Noten. Je bent dan verzekerd van versheid en amandelen van zeer goede kwaliteit. Je kunt ons vinden op de markt, maar kunt bruine en blanke amandelen ook kopen via een eenvoudige klik op de knop. Snel en makkelijk! Bestel je amandelen vandaag nog om zo snel mogelijk te genieten van een gezonde, lekkere en verantwoorde snack!